Підтримка

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.
Обрати напрямок

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обрати напрямок
Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Чим відрізняються USDT TRC20 та ERC20: порівняння стандартів та відмінність форматів

Чим відрізняються USDT TRC20 та ERC20: порівняння стандартів та відмінність форматів

Можливості криптовалюти, а також інструментів, пов’язаних із нею, дедалі більше привертають увагу інвесторів. Хтось використовує цифрові активи безпосередньо для вкладень, хтось займається трейдингом. У будь-якому з цих випадків зручно користуватися монетами, які відносяться до категорії стейблкоїнів. Вони відрізняються стабільністю та надійністю, оскільки прив’язані до курсу фіатних грошей.

Крім цього, вони використовуються для транзакцій практично у всіх доступних проектах та на біржах. Якщо розглядати найбільш популярні токени такого типу, варто виділити Tether TRC20 (в мережі Tron) і ERC20 (в мережі Ethereum). Обидва активи є віртуальними платіжними засобами, але мають низку відмінностей. У цій статті розповімо про них детальніше, а також розберемо особливості криптовалют.

Tether: що це таке?

Щоб зрозуміти, що є Tether, варто спочатку розібратися з поняттям криптовалют. Воно поєднує всі цифрові активи, які працюють на базі блокчейну. Так називається особлива розподілена база даних, створена із блоків інформації. У них містяться деталі транзакцій, скоєних з криптовалютою, які шифруються з допомогою надійного криптографічного ключа.

Важливо, що окремо виділяють монети, створені мережі окремого блокчейна (наприклад, Ethereum). Вони найчастіше є власним активом проекту. А токени схожі з ними, оскільки також є цифровими активами, але при цьому вони створюються на основі вже існуючого стандарту в мережі.

Tether належить до другої категорії. На даний момент це один з найпопулярніших активів, які використовують учасники ринку криптовалют по всьому світу. Метою створення цього виду токенів було усунення проблем, які є в інших цифрових активах – відсутність забезпеченості та висока волатильність.

Tether повністю справляється з цим завданням. Криптовалюта забезпечена запасами звичайних грошей та прив’язана до їхнього курсу. 1 Tether приблизно дорівнює 1 долару, що дуже зручно для багатьох користувачів. Завдяки прив’язці до фіатних валют токен є відносно стабільним. Власники не можуть різко втратити частину своїх вкладень, як це іноді відбувається під час транзакцій із високоволатильними активами.

chim-vidriznyayutsya-usdt-trc20-ta-erc20-2

Як з’явився стейблкоїн Tether?

Історія одного з найпопулярніших токенів розпочалася у листопаді 2015 року. Цього місяця відбувся перший запуск монети на ринок криптовалют. Процесом створення як тоді, так і зараз займається Tether Limited. На початковому етапі з’явилося багато чуток про те, що компанія пов’язана із обмінною платформою Bitfinex. Однією з причин було запровадження цією організацією токена Tether. Вона перша зацікавилася активом, після чого ввела його в ужиток і запустила транзакції з ним.

Пізніше деякі журналісти підтвердили зв’язок, після чого відбулися судові розгляди. Претензії стосувалися забезпеченості токенів реальними американськими доларами. Проте, пізніше компанія надала докази. 2022 року було опубліковано звіт, в якому зазначено, що всі зобов’язання забезпечені різними активами. Зокрема, реальними грошима та цінними паперами.

Спочатку токен створювався на базі Omni Layer. Це особлива платформа, яка є надбудовою над блокчейном, що використовується для функціонування першої цифрової валюти – Біткоіна. Але згодом розробники вдосконалили технічну складову і випустили два нові стандарти – ERC20 (мережа Ethereum) та TRC20 (мережа Tron). Ці види токенів зараз активно використовуються як інвесторами, так і трейдерами.

chim-vidriznyayutsya-usdt-trc20-ta-erc20-3

Що таке Tether USDT ERC20?

Під цією назвою мають на увазі різновид стейблкоіна, який працює на базі блокчейну Ефіріум (Ethereum). Серед особливостей цієї мережі варто виділити використання смарт-контрактів та широку підтримку додатків у сфері DeFi. Широкі можливості екосистеми привертають увагу величезної кількості інвесторів. Це визначає одну з властивостей самого токена – високу ліквідність.

Його легко продати, купити та перекласти, оскільки більшість користувачів мережі Ethereum вибирають саме Tether ERC20. Крім цього, вказаний вид криптовалют відрізняється простою інтеграцією з біржами, кредитними платформами та різними протоколами DeFi. Додатково варто згадати ще кілька важливих особливостей токена на базі Ethereum:

  • високий рівень безпеки мережі Ethereum;
  • нижчі комісії з платежів (завдяки переходу мережі Ethereum на екологічний та менш енерговитратний алгоритм PoS);
  • швидка обробка транзакцій у мережі Ethereum.

Токен ERC20 (Ethereum) також відрізняється сумісністю з іншими видами криптовалют, що створені в мережі Ethereum.

chim-vidriznyayutsya-usdt-trc20-ta-erc20-4

Докладніше про Tether USDT TRC20

Окремий вид крипти Tether може функціонувати і в мережі TRON. Для цього розробники створили оновлення – токен, що функціонує на стандарті TRC20. Головною метою була оптимізація взаєморозрахунків у цифровій валюті. Мережа TRON стала ідеальним рішенням, оскільки тут невисокі комісії та вища швидкість транзакцій.

Таким чином, запуск токена TRC20 відкрив користувачам нові можливості. Зокрема, за рахунок функціоналу мережі багато хто зміг проводити транзакції на мінімальні суми, починаючи з 1 долара. Цей фактор став ще однією передумовою масового впровадження криптовалюти, що функціонує в мережі TRON. На окрему увагу заслуговує швидкість обробки розрахункових операцій на вузлах (комп’ютерній техніці). Вона становить приблизно 2000 транзакцій на секунду.

Відмінності стандартів TRC20 та ERC20

Перше, що потрібно зрозуміти, вибираючи між Tether TRC20 (Tron) і ERC20 (Ethereum), що обидва різновиди це токени. Але вони функціонують на двох різних стандартах, тобто в різних мережах. Випуск токенів обумовлений необхідністю поліпшення.

Наприклад, ERC20 (Ethereum) став вирішенням проблеми повільніших транзакцій у мережі Біткоїн. А токен TRC20 (Tron) допоміг знизити вартість комісій за транзакції. Якщо порівнювати ERC20 (Ethereum) і TRC20, вони багато в чому схожі між собою. Але, є і досить ключових відмінностей між токенами на Ethereum та Троні. Розглянемо основні з них:

  1. Час обробки транзакцій. У мережі TRC20 операції обробляються швидко, часто до 1 хвилини. У ERC20 (Ethereum) цей період збільшується. Середній час обробки транзакцій – від 5 до 15 хвилин.
  2. Базовий блокчейн. Токени Tether TRC20 працюють у мережі Tron, а токени ERC20 у мережі Ethereum.
  3. Вартість комісій. Переклад криптовалюти, що функціонує в мережі Tron, коштує менше, ніж 1 цент. Транзакції в мережі Ethereum коштують дорожче.

Ще одним важливим фактором є безпековий рівень. У криптовалюти Tether, адаптованої під мережу Ethereum, він трохи вищий. В іншому токени схожі між собою.

chim-vidriznyayutsya-usdt-trc20-ta-erc20-5

Ключові відмінності між ERC20 та TRC20

Ознайомившись із основними характеристиками та особливостями функціонування токенів Tether, ви зможете зрозуміти, який актив підходить для вашої мети. Якщо все ж таки виникають питання, тоді варто виділити ключові відмінності. Це сума комісії, швидкість обробки транзакцій та стандарт випуску токенів.

Якщо планується дослідження сфери DeFi і широких можливостей інтеграції, варто звернути увагу на токен, що працює в мережі Ethereum. Власники такої криптовалюти отримують доступ до різних цифрових інструментів та продуктів.

Для транзакцій із невеликими сумами, які виконуються досить часто, найкращим рішенням стане токен у блокчейні Tron. Він відрізняється низькими комісіями, низьким порогом входу та високою швидкістю обробки фінансових операцій.

Як почати роботу з Tether USDT TRC20 та ERC20?

Щоб скористатися можливостями токенів, потрібно їх купити. Зробити це можна у різний спосіб. Зокрема, створити гаманець Tether або придбати токени через біржу (у тому числі вбудовану платформу p2p). Але, кожен із цих варіантів пов’язані з деякими труднощами. Щоб отримати токен Tether (TRC20 або ERC20) або на свій рахунок, необхідно створювати обліковий запис і в більшості випадків проходити верифікацію.

Але, є інше вигідніше рішення – обмінник. Тут процедура отримання криптовалюти більш проста та доступна. Спочатку потрібно визначитись із валютною парою. Важливо, що токени (і на Ethereum, і Tron) можна купити практично за будь-яку фіатну валюту. Далі необхідно вказати адресу електронної пошти та суму. Після обробки запиту користувачеві надсилається номер рахунку для оплати заявки.

Відразу після успішного перерахування коштів менеджери відправляють криптовалюту Tether (на базі Ethereum або Tron) на рахунок. Перед тим, як провести транзакцію, переконайтеся, що гаманець підтримує вибраний стандарт токенів Tether. Інакше транзакцію з перерахування токенів не буде завершено. Якщо є готівка, тоді купівлю криптовалюти можна зробити через касу обмінника.

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Знайти найкращий курс Обрати напрямок