Підтримка

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.
Обрати напрямок

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обрати напрямок
Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Як створити Біткоїн (BTC) гаманець?

Як створити Біткоїн (BTC) гаманець?

Однією з головних особливостей Bitcoin, як будь-якої іншої криптовалюти, є відсутність фізичної форми. Монета є особливий актив, який існує лише у віртуальному просторі і працює на базі блокчейну. У тих, хто тільки-но починає знайомство з цими інструментами, виникають логічні питання. А де тоді можна зберігати крипту і як робити транзакції? Відповідь проста – криптогаманець. У цій статті ви дізнаєтеся, що є Bitcoin wallet, в яких форматах він представлений, і як ним користуватися.

Що таке біткоїн-гаманець?

З моменту появи технології блокчейну та Bitcoin розробники змогли створити десятки гаманців для монети. Це спеціальні сховища (програмні або апаратні), які підходять для розміщення певної кількості криптовалют Bitcoin, а також виконання транзакцій з ним.

Найбільш поширеними форматами Bitcoin гаманців є програмне забезпечення та пристрій. Людям, які звикли до фізичного гаманця, де зберігаються фіатні гроші, зрозуміти це не завжди просто. Але можна спростити завдання, якщо порівняти Bitcoin гаманець зі звичайним додатком мобільного банкінгу. У ньому немає фізичних грошей, але є доступом до них.

Усі кошти знаходяться на звичайній банківській карті, з якої в режимі он-лайн можна переказувати та отримувати їх. За таким же принципом працює програмний гаманець Bitcoin. Але, на відміну від звичайної програми мобільного банкінгу, доступ у гаманці дається до цифрових активів. В даному випадку це монета Bitcoin.

У гаманцях (зокрема апаратних) забезпечується зберігання найважливішої інформації, яка дає можливість розпоряджатися монетою Bitcoin. Це можливо завдяки спеціальному приватному ключу. Його можна порівняти зі звичайним паролем до банківської картки. Він дозволяє отримати доступ до криптовалют на балансі, а потім виконувати з нею певні транзакції в гаманці.

У повноцінному вигляді він складається із великої кількості цифр. Величезний код не зручний у використанні, тому розробники Bitcoin гаманців пропонують використовувати спрощений інструмент – спеціальну фразу (секретну фразу або seed-фразу).

yak-stvoriti-bitkoyin-btc-gamanecz-1

Фраза використовується в тому випадку, якщо необхідно відновити гаманець Bitcoin на іншому пристрої і користуватися монетами. Важливо, що її не можна передавати нікому. Інформацію повинен знати лише власник, оскільки це дозволяє виконувати операції з криптовалютою Bitcoin у гаманці. Експерти рекомендують зберігати унікальну фразу на аркуші паперу, який захований у надійному місці. Це суттєво знижує ризики, пов’язані з шахрайством, крадіжкою криптовалюти та зломом.

Можна також скористатися системою резервного копіювання хмар, доступ до якої отримують власники гаманця Bitcoin Wallet. Ще одним важливим поняттям Bitcoin-гаманця є публічна адреса. Його можна порівняти з номером картки банку.

Які бувають типи Bitcoin гаманців?

Зберігати криптовалюту BTC можна у різних видах гаманців. Вони відрізняються особливостями функціонування та форматом. Щоб вибрати серед них найкращий гаманець для зберігання Bitcoin, варто спочатку ознайомитися з основними особливостями.

Апаратні гаманці

Апаратний тип гаманців Bitcoin є одним із найбезпечніших. Це обумовлено спеціальним форматом. Апаратний (холодний) гаманець є спеціальним пристроєм, що нагадує флешку. Вона може підключатися до мобільного гаджета або комп’ютера завдяки технології радіосигналу або входу USB. Користуватися апаратними гаманцями дуже легко.

Пристрій підключається до гаджета, а потім може перевести на нього криптовалюту Bitcoin. Зберігання даних на апаратному гаманці безпечніше через відсутність підключення до інтернету. Після переведення монет Bitcoin пристрій вимикається. Важливо вибрати для зберігання апаратного варіанта надійне місце, щоб унеможливити ризики.

Програмні гаманці

Цей вид гаманців Bitcoin найпоширеніший. Це пояснюється зручністю використання та швидким доступом до засобів, які переміщені на зберігання. Програмні гаманці, на відміну від апаратних, є платформою, яка може працювати в десктопній та мобільній версії. Це звичайна програма, де показується баланс і можна виконувати операції з криптовалютою. Можна робити автоматичний вивід та переказ Bitcoin. Але, спочатку виконується завантаження програмного гаманця. Встановлення та створення зазвичай займає кілька хвилин.

Паперові гаманці

Це нестандартний, але досить надійний вигляд гаманців Bitcoin. Суть паперових варіантів полягає в тому, що для зберігання монет не потрібний інтернет та обладнання. Вони є простими аркушами паперу, на яких розміщено QR-код або приватні ключі від гаманця. Серед головних переваг паперових гаманців можна виділити простоту, надійність, відсутність ризиків збоїв у програмі, а також високий рівень безпеки.

Кастоїдальні гаманці

Паперові, програмні та апаратні гаманці відносяться до категорії некастоїдальних. Це означає, що доступом до них має лише власник. Але, крім них, існують і кастоїдальні. Такі гаманці використовують на біржах (крім децентралізованих майданчиків). До засобів, які переведені на обліковий запис для використання або зберігання, має доступ ще й оператор. За поповнення та виведення у цьому випадку стягується комісія, яка залежить від суми. Це є головною відмінністю від апаратних та інших вищезгаданих варіантів.

yak-stvoriti-bitkoyin-btc-gamanecz-2

Як створити Біткоїн-гаманець?

Процес створення гаманця Bitcoin залежить від його формату. Найбільш поширеними є програмні варіанти, тому можна розглянути алгоритм їхнього відкриття. Він включає:

  • вибір програми;
  • скачування та встановлення програмного рішення;
  • запуск та створення програмного гаманця (на цьому етапі формується приватний ключ).

Користувачеві слід дотримуватися інструкцій та отримати seed-фразу. Приватний ключ від програмного гаманця потрібно записати на одному або навіть кількох паперових аркушах та забезпечити їм надійне зберігання. Апаратні потрібно лише купити та підключити до гаджета.

Як поповнити Біткоїн гаманець в Україні?

Найвигіднішим і найпростішим рішенням для поповнення гаманця певною сумою монет є пункт обміну. Скориставшись послугами сервісу, можна швидко та без зайвих зусиль перевести звичайну валюту у Bitcoin на програмний або апаратний гаманець. Зробити це можна з використанням картки банку чи готівки. У будь-якому випадку спочатку потрібно вибрати надійний обмінник, а потім залишити заявку на сайті, дотримуючись інструкцій.

yak-stvoriti-bitkoyin-btc-gamanecz-3

Як почати користуватися?

Якщо вибрано програмний гаманець, тоді потрібно почати зі знайомства з функціоналом. Найчастіше розробники створюють інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Окремо варто вивчити функції виведення та перекладу програмного рішення. Вони зазвичай розміщуються на головному екрані. У будь-якому випадку потрібно обов’язково перевіряти мережу та суму під час кожної транзакції у програмному гаманці. Якщо це паперовий варіант, необхідно відсканувати код.

Який Біткоїн гаманець вибрати?

Щоб вибрати відповідний гаманець Bitcoin, потрібно враховувати кілька критеріїв. Серед них зручність, рівень безпеки та тип інвестицій. Для короткострокових операцій із монетами можна використовувати кастоїдальний варіант на біржах. Якщо планується тривале зберігання великих сум, краще вибирати апаратні (холодні) гаманці або паперові листи з ключами. Що стосується програмних гаманців, то вони є універсальним варіантом, захищеним ключем, тому підходять як для середньострокового, так і для довгострокового зберігання монет.

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Знайти найкращий курс Обрати напрямок