Підтримка

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.
Обрати напрямок

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обрати напрямок
Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Аірдроп криптовалют: що це?

Аірдроп криптовалют: що це?

Одним з найважливіших чинників, які впливають на успіх будь-якого нового проєкту на ринку криптовалюти є зацікавленість в ньому потенційних інвесторів та користувачів. Чим більше їх долучається на ранніх етапах, тим краще для платформи.

В цьому випадку перед засновниками постає питання: «А, як саме привернути увагу до свого проєкту?». Відповідь проста – маркетингові компанії. Цікаво, що в світі криптовалют вони можуть будуватися за особливими стратегіями. Однією з них і є Аірдроп. Це один з найкращих способів швидко поширити інформацію про запуск та стимулювати користувачів до активної участі.

Що таке Airdrop?

Аірдропами називаються процеси розповсюдження крипти або токенів на безкоштовній основі. Отримати їх на свій гаманець можуть як користувачі, так і спільноти, а критерії відбору зазвичай визначають засновники. Окрім привернення уваги потенційних учасників, існують й інші цілі запуску Аірдропу. Наприклад, формування активного комьюніті власників монет або токенів. Це дуже корисно для проєкту, оскільки такий підхід викликає більше довіри та поступово стає впізнаваним.

Важливо, що для отримання токенів з Airdrop користувачам іноді пропонують виконати якісь прості дії. Наприклад, пройти верифікацію на платформі, провести транзакції (наприклад, обмін криптовалюти), оформити підписку в соціальних мережах, пройти квест, а у разі наявності досвіду – ще й тестування продукту. Варто пам’ятати, що Аірдроп – це завжди безкоштовна роздача криптовалюти. Користувачам не потрібно вкладати в це жодних власних грошей зі свого гаманця.

airdrop-kriptovalyut-shho-cze-1

Де шукати актуальні Аірдропи?

Це одне з найпоширеніших питань, яке виникає у тих, хто хоче отримати безкоштовні токени на гаманець. В такому випадку діє одне важливе правило – не варто поспішати та обирати перше, що трапиться на шляху пошуку. Експерти радять обирати перевірені ресурси. Це можуть бути:

  • Соцмережі. Наразі вони активно використовуються власниками різних криптовалютних проєктів, в тому числі нових. Такі користувачі часто публікують на своїх сторінках інформацію щодо нових проєктів та можливих аірдропів. Отримати доступ до неї дуже просто. Потрібно лише створити акаунт та підписатися на важливих осіб. Зробити це можна одразу в кількох соціальних мережах. Наприклад, в Discord, Telegram та Twitter;
  • Перевірені тематичні форуми та сайти. Вони також є джерелами, де представлені актуальні новини, які стосуються запуску дропів. Яскравим прикладом є сайт Reddit.

Якщо є сумніви, порівнюйте інформацію одразу на кількох ресурсах. Це допоможе зрозуміти, чи справді певний проєкт планує дроп.

Як працюють Аірдропи?

Все починається з ретельного планування – власники проєкту розробляють основу для запуску. Тобто, формують умови, дотримання яких дозволяє користувачам взяти участь в Аірдропі, а також кількість токенів для розподілу між учасниками.

Наступним етапом є реклама Аірдропу. Вона зазвичай запускається на сайтах та офіційних акаунтах в соціальних мережах. Користувачам, які хочуть долучитися до проєкту, потрібно лише виконати вказані дії та надати дані, які власники платформи можуть використати для перевірки. Способи взаємодії з проєктом можуть бути різні, зокрема звичайна підписка, проведення транзакцій з використанням гаманця, а також проходження квестів.

Іноді в інфопросторі з’являються непідтверджені чутки щодо Аірдроп. Це теж може стати одним з маркетингових ходів нового проєкту. Адже, таким чином деякі користувачі починають активно взаємодіяти з проєктом та виконувати задачі в надії отримати привілеї та більшу винагороду. В деяких ситуаціях це справді спрацьовує, і команда згодом оголошує Аірдроп для тих, хто вже виконав певні активності.

airdrop-kriptovalyut-shho-cze-2

Які бувають види Аірдропів?

Кожна нова блокчейн-платформа може обрати один чи одразу кілька форматів роздачі цифрової валюти на гаманці користувачів. Якщо враховувати критерій способу, тоді виділяється кілька варіантів.

Класичний (стандартний)

Це найпростіший варіант отримання безкоштовних токенів від нового криптопроєкту. Власники не висувають вимоги до учасників. Інколи для отримання криптовалюти може знадобитися лише інформаційна розсилка зі згадкою проєкту.

Баунті-аірдропи

Ці види відрізняються обов’язковим виконанням активностей. Це означає, що учасникам потрібно виконувати якусь конкретну дію, щоб потрапити в список. Крім цього, виділяють кілька інших різновидів. Зокрема, аірдропи для користувачів та власників криптовалюти, реферальні, токени управління, тестнети та з випадковим вибором.

В першому випадку проєкт винагороджує за вірність та довіру. Другий варіант передбачає нарахування безкоштовних токенів на гаманець для стимулювання та заохочення продовження роботи в конкретному криптопроєкті. Реферальні Аірдропи криптовалюти – це різновид, який передбачає нарахування певної кількості бонусних активів за нових запрошених користувачів. Окремо виділяють токени управління.

Окрім грошової цінності, вони дають право впливати на рішення проєкту. В цьому випадку вони роблять його децентралізованим. Окремо варто розглянути безкоштовний Airdrop монет за депозит. Прикладом є інструмент Binance Launchpool. Він забезпечує можливість взяти участь в Аірдропах нових проєктів шляхом внесення монет на депозит.

airdrop-kriptovalyut-shho-cze-3

Де шукати Аірдропи?

Знайти актуальну інформацію можна на різних ресурсах. Розглянемо кілька популярних з них:

  1. Bitcointalk. Це популярний форум, на якому створений окремий розділ з інформацією,яка стосується нових баунті-програм та дропів. На сайті багато учасників залишають відгуки, тому можна дізнатися, що може бути скамом.
  2. Airdrop Alert. На цьому корисному ресурсі є дані щодо ексклюзивних роздач NFT та багато інших форматів Аірдропів.

Варто розглянути і сайт Airdrops.io. Тут знайдете детальну інформацію про дропи криптовалюти від багатьох проєктів. Зокрема, дані щодо роздачі в соцмережах (Twitter, Telegram і т. д.). В кожному випадку описуються всі деталі (умови, інструкції). Крім цього, на сайті подається інформація щодо дропів токенів для власників популярної криптовалюти (наприклад, BTC та Ethereum)

Як взяти участь в Airdrop за допомогою сервісу Obmify?

Обмінник є опосередкованою ланкою в цьому процесі. Він потрібен у разі наявності умов, пов’язаних з транзакціями, депозитами або іншими ситуаціями, коли необхідно мати криптовалюту в гаманці. Через Obmify ви можете купити її, використовуючи популярні види валют. В обміннику діє вигідний курс для придбання різних монет (в тому числі, BTC та Ethereum). Для покупки підходять євро, гривні та долари. Виконати операцію можна онлайн та через каси.

airdrop-kriptovalyut-shho-cze-4

Приклади останніх Аірдропів

Масштабний дроп був організований у 2022 році KuCoin. Платформа виділила для роздачі учасникам 500 000 токенів за торгівлю активом (монетою) PUMLx. Влітку цього ж року подію такого типу організувала біржа Pangolin. Вона розподілила 1% від поставки PSB між учасниками Аірдропу. В 2023 році 26 січня завершила свій дроп і біржа Binance. Це був 17 раунд розподілу APENFT.

Як не стати жертвою шахраїв – реальні ризики Airdrop

Знаючи, як приваблюють власників криптовалют Аірдропи, деякі шахраї користуються цим для власного збагачення. Щоб уникнути ризиків, варто пам’ятати про вивчення інформації тільки на перевірених сайтах та сторінках соцмереж.

Крім цього, важливо використовувати для обміну криптовалюти тільки відповідну мережу та встановлювати захист для свого гаманця. Звернути увагу необхідно також на важливу ознаку, яка вказує на шахрайство. Вона полягає у тому, що відбувається запит приватних ключів, конфіденційних даних, реквізитів рахунку та інших даних.

Як вивести Airdrop за допомогою Obmify?

Процедура обміну безкоштовних токенів є достатньо простою. На головній сторінці представлена зручна форма, в якій є два поля «Віддаю» та «Отримую». Необхідно обрати тип платіжного засобу (токена з Airdrop ) та бажану суму. Далі в автоматичному режимі сервіс підбирає обмінники, в яких є резерви для здійснення обміну активів з Аірдропу на валюту. Достатньо порівняти умови та перейти на сторінку обраної платформи.

Тут потрібно ознайомитися з умовами та інструкцією. Зазвичай, обмінники пропонують вивести гроші з токенів на електронну картку або отримати готівкою через касу. Обираючи другий варіант, вкажіть також адресу пункту. Зарахування монет за таких умов відбувається з гаманця клієнта (тримача криптовалюти) на гаманець обмінника. Це може бути MetaMask або інший варіант.

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Знайти найкращий курс Обрати напрямок