Підтримка

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.
Обрати напрямок

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обрати напрямок
Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Що таке халвінг Біткоїна і на що він впливає?

Що таке халвінг Біткоїна і на що він впливає?

Біткоїн – це один з тих активів, інтерес до якого постійно зростає в геометричній прогресії. Це пов’язано з багатьма факторами, зокрема його особливою економічною природою. Проте, найбільш важливим аспектом для багатьох користувачів є широкі можливості для примноження капіталу, які забезпечує монета. Оцінити їх по максимуму можна кожні 4 роки.

Адже, в цей момент починається халвінг Біткоїну. Досвідчені інвестори та трейдери готуються до цієї події заздалегідь, оскільки добре знають, що прибуток може зрости в десятки та сотні разів. В цій статті ви дізнаєтеся, чому так відбувається, та що ж являє собою халвінг.

shho-take-khalving-bitkoyina-i-na-shho-vin-vplivaye-1

Що таке халвінг Біткоїна?

Існування системи криптовалютних активів базується на циклічності. Один повний цикл Біткоїна триває 4 роки. Саме стільки потрібно майнерам для створення 210 000 нових блоків, з яких його виділяють. Чому після досягнення цієї позначки починається халвінг Біткоїна? Відповідь проста – це закладено в регулятивній політиці, створеній самим творцем першої криптовалюти.

Сатоші Накамото розробив її для забезпечення захисту цифрової монети та запобігання знеціненню її як фінансового активу. Це суттєво відрізняє Біткоїн від звичайної фіатної валюти. Поки вона поступово знецінюється під впливом інфляції, перша криптовалюта тільки укріплюється на ринку. Справа в тому, що під час халвінгу Біткоїна винагорода за майнінг зменшується вдвічі.

Таким чином активність людей, які займаються такою діяльністю знижується, а ціна на актив автоматично росте. Результатом є стримування інфляції криптовалюти BTC та встановлення контролю над процесом емісії. Ще простіше цей процес пояснив засновник Ethereum. Він порівняв Біткоїн з золотом. Так само як з часом вичерпуються запаси цього дорогоцінного металу, відбувається зменшення обсягів видобутку блоків з BTC. В результаті виникає дефіцит.

Ключовим аспектом в такій ситуації є обмежена пропозиція Біткоїна. Саме вона породжує підвищення цінності, а відповідно і покращує захист активу. Цікаво, що Сатоші Накамото заклав в стратегії максимальну кількість Біткоїнів, яка дорівнює 21 000 000. За прогнозами така кількість буде створена в 2140, після чого видобуток повинен припинитися.

shho-take-khalving-bitkoyina-i-na-shho-vin-vplivaye-3

Як працює халвінг BTC?

Щоб зрозуміти суть процесу, потрібно спочатку розглянути процес майнінгу Біткоїна. Він полягає у тому, що досвідчені фахівці в сфері криптовалюти вирішують складні математичні головоломки з використанням потужного комп’ютерного обладнання. Перший, хто зробить це, може отримати можливість приєднати блок з транзакціями до існуючого ланцюга блокчейну.

Якщо робота проходить перевірку та отримує підтвердження, майнер отримує винагороду у Біткоїнах, а в мережі з’являються нові монети. Для такого експерта важливим є розмір вигоди за блок, яка йому нараховується, а він напряму залежить від періоду циклу. З настанням халвінгу Біткоїна відбувається зменшення суми винагороди за блок на 50%. В історії така подія вже відбувалася 3 рази:

  • перший в 2012;
  • другий в 2016;
  • третій в 2020 році.

Спочатку зменшення відбулося з 50 до 25 BTC за блок. Ще через 4 роки показник становив 12,5 Біткоїнів, а в 2020 він дорівнював 6,25 BTC за блок. Це впливає на всіх учасників ринку. Майнери зіштовхуються з новими викликами, які суттєво ускладнюють їм процес. Для них халвінг Біткоїна є своєрідною перевіркою на міцність, оскільки доводиться конкурувати в мережі з сильними «гравцями».

Багато спеціалістів в цей момент просто зупиняють діяльність. У інвесторів та трейдерів складається зовсім інша ситуація. Наслідки настання халвінгу Біткоїна для них є позитивними. Адже, ціна на цифрову валюту суттєво зростає, що відкриває для таких учасників нові можливості для фінансового розвитку.

shho-take-khalving-bitkoyina-i-na-shho-vin-vplivaye-4

Чого очікувати в 2024 році?

В мережі зараз багато інформації стосовно цієї події. Проте, варто довіряти лише перевіреним джерелам та досвідченим аналітикам. В будь-якому випадку варто також враховувати те, що кожен халвінг має свої особливості та тенденції зменшення видобутку. Саме тому, у кожної такої події різний потенціал. Якщо розглядати попередні 3 цикли, то можна помітити, що імпульс до цінового зростання поступово знижується.

Це пояснюється зниженням вартості винагороди за блоки для майнерів. За прогнозами, в 2024 році вона знизиться до 3,12 Біткоїнів. Ця вартість вже не зможе стимулювати експертів, як раніше. Проте, для інвесторів вказаний період є вдалою нагодою отримати прибутки у великій кількості. Деякі аналітики прогнозують, що ціна цифрової валюти зросте приблизно на 180%.

У більшості з них також є очікування, які стосуються конкретного курсу. На думку багатьох фахівців, Біткоїн досягне позначки 125 000 доларів. Проте, це лише експертні думки. В реальності ситуація може змінюватися і точно передбачити всі показники не вийде. Це обумовлено тим, що показники залежать від багатьох факторів. Зокрема, загальноекономічна ситуація, настрої на криптовалютному та фондовому ринках, а також поведінка впливових учасників.

shho-take-khalving-bitkoyina-i-na-shho-vin-vplivaye-5

Як підготуватися до халвінгу?

Обмеження прибутку тих, хто майнить цифрову валюту, призводить до зменшення нових постачань. Це означає, що вартість Біткоїна суттєво зростатиме та приноситиме дохід тим, хто вчасно інвестував в цифрову валюту. Важливим аспектом є вибір правильного моменту для входу, тому потрібно підготуватися до події заздалегідь. Так можна не тільки забезпечити збереження капіталу криптовалюти, а й примножити його в десятки разів.

Почати варто з дослідження перевірених каналів новин, сторінок проєктів, впливових людей та аналітиків в соцмережах, а також вивчення статистичних даних. Краще вивчати джерела в комплексі. Адже, різні події в світі та зміни в економіці можуть мати серйозний вплив на ринок криптовалюти та спричинити різкі коливання.

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Знайти найкращий курс Обрати напрямок