Підтримка

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.
Обрати напрямок

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обрати напрямок
Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Чому курс криптовалют на біржі відрізняється від курсу онлайн?

Чому курс криптовалют на біржі відрізняється від курсу онлайн?

Криптовалюти, як відомо, торгуються на різних біржах, майданчиках та платформах. За останні кілька років криптомонети зацікавили багатьох інвесторів, як серйозних, так і починаючих, проте, їм доводиться стикатися зі складнощами порівнюючи курси на різних біржах – десь вони дорожче, десь дешевше. Чому так відбувається і що на це впливає? В чому магія? У цій статті ми розглянемо основні причини, чому курс криптовалют відрізняється на біржі та онлайн.

Чому на різних біржах різний курс?

Ціна криптоактивів, таких як Біткоін, формується на основі попиту та пропозиції на ринку. Динаміка ціни залежить від обороту та вимоги покупців та продавців. Кожна біржа має свій рівень ліквідності, що впливає на вартість криптовалюти на цій платформі. Тому, відповідно до рівня ліквідності, на різних біржах можлива різна ціна криптовалют.

Також на глобальному рівні динаміка курсу криптомонет може залежати від економічних та політичних факторів, таких як коливання долара. Крім того, попит на цифровий актив може зростати в умовах економічної нестабільності, що може призвести до зростання ціни на криптовалюту.

Крім рівня ліквідності, ціна крипти може відрізнятися від біржі до біржі через вимоги покупців та продавців. На деяких майданчиках ціна більша, оскільки на цій платформі попит перевищує пропозицію. На інших біржах, ціна може бути дешевшою, оскільки пропозиція перевищує попит.

Звідки беруться котирування криптовалют?

Котирування – це процес визначення поточної ціни криптоактивів на ринку. Це можна описати як вартість, за яку продавець готовий продати криптоактив, а покупець готовий його купити. Вони зазвичай виражені у відношенні до долара США, євро або іншої фіатної валюти (стейблкоїна). 

Котирування активів зазвичай з’являються на біржах, майданчиках та цифрових платформах, де ці активи торгуються. Оскільки котирування активів є децентралізованими, вони можуть відрізнятися на різних біржах й формуються на основі попиту та пропозиції на певному ринку. Тобто, процес визначається відповідно до того, скільки користувачів беруть участь у торгах на цій платформі.

Що визначає ціну на криптовалюту?

Ціна визначається різними факторами, які можуть впливати на їх вартість. Трейдери, які займаються угодами на біржах, можуть зазнавати втрат або здобувати прибуток, залежно від того, які цифрові монети вони купують та продають.

Одним з головних факторів, що впливає на ціну монет є попит та пропозиція на ринку. Якщо на певну крипту є великий попит, а пропозиція на неї обмежена, це приведе до зростання її ціни. Навпаки, якщо актив має обмежений попит, а пропозиція перевищує попит, це може призвести до зниження його ціни.

Ціна криптомонет формується на основі залежності попиту та пропозиції, але не обмежується лише цими факторами. У світі, де інформація є глобальною і доступною для всіх, економічні та геополітичні події можуть значно впливати на середній рівень ціни криптоактивів. Наприклад, введення обмежень на використання цифрових активів у певній країні ймовірно призведе до зниження ціни на криптовалюти на всіх біржах. З іншого боку, зростання інтересу до криптовалют в цілому веде до збільшення середнього рівня ціни на ці активи. 

Ліквідність біржі також грає важливу роль. Якщо майданчик чи біржа має високу ліквідність, тобто багато активних користувачів, це призведе до зростання ціни на актив.

Де найкраще дивитися курс криптовалют?

Оскільки курс криптовалюти може коливатися в залежності від біржі та загальної ситуації на ринку, існує декілька агрегаторів які дозволяють дивитися вартість криптовалют на різних криптобіржах водночас. Найпопулярніші з них – CoinMarketCap, CryptoCompare, LiveCoinWatch та інші. За допомогою цих сайтів можна отримати актуальну інформацію щодо вартості криптовалют на різних біржах. 

А ще є сервіс Obmify, на сторінці якого ти зараз знаходишся. Це майданчик для порівняння курсів не тільки крипти, а й інших валют, в тому числі й готівки (всі ми знаємо що курс нацбанку не такий як реальний). Стежити за поточними курсами всіх популярних валют, перевіряти відгуки на онлайн обмінники України й лишати свої – ось що можна зробити на нашому майданчику. Якщо ти заробляєш арбітражем, багато подорожуєш, або за інших причин тобі потрібно щось на щось обміняти – то Obmify твій надійний помічник в цьому питанні. 

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Знайти найкращий курс Обрати напрямок