Підтримка

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.
Обрати напрямок

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обрати напрямок
Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Крипта ≠ ризик. Крипта = можливості

Крипта ≠ ризик. Крипта = можливості

В сучасному світі багато людей сприймають криптовалюту як високоризиковий актив. Кум-брат-сват прогорів, вклавшись в біток в 2021-ому, і тепер всі навколо хрестяться почувши слово “криптовалюта”, вважаючи що це щось про скам, втрату грошей, піраміду і т.д. 

Але це стереотип, оскільки:
а) Крипта – це не тільки трейдинг (купити-продати й заробити на зміні курсу)
б) Криптомонети не обов’язково є волатильними, тобто такими що швидко змінюють свою ціну

Існують криптовалютні інструменти, які пропонують (неочікувано) стабільність. Один з таких інструментів – стейблкоїни. У цій статті ми розглянемо, що це за монети, які переваги вони мають, як їх можна використовувати, і при чому тут Obmify .

Що таке стейблкоїни та в чому їх перевага

Стейблкоїни (англ. stable – стабільний, coin – монета) – це криптовалютні активи, які пов’язані з реальними активами, такими як фіатні валюти (долари, євро і т.д.), золото або навіть інші криптовалюти. Однак їх особливістю є те, що вони мають стабільну вартість, яка майже не змінюється. Це відрізняє їх від інших криптовалют, які часто піддаються значним коливанням.

Розрізняють декілька видів стейблкоїнів:

Забезпечені фіатом

Тобто звичайною паперовою валютою. Наприклад, USDT, USDC, BUSD – це цифрові аналоги американського долара, їх курс 1:1. EUROC, EURT та EURS прив’язані до євро, XCHF – до швейцарського франка, а XSGD – до сінгапурського долара.

Забезпечені іншою криптовалютою

Наприклад, стейблкоїн DAI – його номінальна вартість підтримується на рівні долара, але фактично він підтримується кількома криптовалютними холдингами (наприклад, ETH, BAT, WBTC). Це мінімізує ризик для власників токенів, а також покращує стабільність DAI.

Прив’язані до товарних ринків/реальних активів

Наприклад, Digix Gold (DGX) забезпечений золотом, а Tiberius Coin (TCX) – комбінацією з 7 дорогоцінних металів. SwissRealCoin (SRC), зі свого боку, підтримується портфелем нерухомості у Швейцарії. Це означає, що власники стейблкоїнів володіють чимось, що має реальну цінність, що може навіть зрости в майбутньому.

Основною перевагою стейблкоїнів перед іншою криптою є забезпечення стабільності й надійності у сфері транзакцій. Вони дозволяють зменшити ризики, пов’язані з волатильністю криптовалютних ринків. 

З іншої ж сторони, однозначна перевага перед банківськими альтернативами – децентралізована природа стейблів. Це забезпечує анонімність – ніхто не може контролювати ваші кошти та відстежувати їх переміщення як це роблять банки по всьому світові. Це робить їх привабливими для різних видів використання.

До того ж крипто транзакція відбувається за декілька хвилин, а блокчейн не знає про державні свята і неробочі дні 🙂 

Методи використання стейблкоїнів

Їх настільки багато, що цей розділ доведеться розбити на декілька підрозділів і розказати про кожен детальніше. 

Пересилка грошей

Завдяки стабільності стейблкоїнів та швидкості транзакцій, такі монети стають ідеальним засобом для міжнародних платежів та переказів. Вони дозволяють здійснювати швидкі та ефективні трансфери грошей без необхідності використовувати складні міжнародні системи переказу. Розглянемо декілька кейсів:

  1. Василю з Києва потрібно терміново переказати чималу суму в валюті Миколі зі Львова на покупку авто. Українські банки все роблять через гривню, це значна втрата коштів і додаткові незручності. Western Union – великі комісії, плюс на велику суму можуть запитати джерело походження коштів, а у Василя немає часу на лишню бюрократію. Покласти долари на криптогаманець і провести транзакцію другові – 15 хвилин і ніяких питань ні з боку обмінки в Києві, ні з боку каси у Львові. Миколі навіть документи не потрібно мати з собою, тільки код транзакції з обмінки. 
    До речі, провести такий обмін по найкращому курсу завжди можна на Obmify . У нас можна знайти найкращий курс на сьогодні, перевірити обмінки по відгуках, лімітам і резерву.  

2. Ганна в Харкові, а її мама в Німеччині. Банківського рахунку вона ще не встигла відкрити, але Ганна знає про стейблкоїни та може просто зробити обмін USDT на готівку в Берліні, і матері навіть не потрібно пояснювати, що за звір такий – криптовалюта.

3. Ти подорожуєш до іншої країни на значний термін і боїшся везти з собою пачку готівки. Можна закинути гроші на свій криптогаманець в стейблкоїнах і знімати їх в потрібних містах як тільки буде потреба. Ні проблем з митницею, ні нервів через ненадійні двері в готелі, ні страху в громадському транспорті. Це просто цифровий долар, який завжди лежить на твоєму гаманці, а для його зняття не потрібна ні карта, ні документи.

Трейдинг

Стейблкоїн – надійний друг трейдера, адже можна тримати частину коштів в умовному USDT і докупляти монети потрохи, коли потрібно, замість того щоб щоразу поповнювати баланс на біржі. Так само з продажем – щоб продати монету і зафіксувати прибуток не обов’язково одразу ж виводити гроші собі на карту. Можна обміняти монету на стейблкоїн і тримати її на випадок коли знадобиться докупити якогось активу.

Депозити в крипті на біржах

Деякі біржі пропонують вигідні умови стейкінгу – це як банківський депозит, але замість паперових грошей використовуються криптовалюти. Чим більший термін дії депозиту, тим більше відсотків нараховується. І до речі, ці відсотки значно більші, ніж смішні банківські 0.1% річних, що навіть не покривають інфляцію. Ось приклад з WhiteBit:

Оплата послуг і товарів

Стейблкоїни також можуть бути використані для оплати різноманітних послуг і товарів. 

Багато компаній і бізнесів починають приймати стейблкоїни як форму платежу, оскільки вони надійні, швидкі та мають стабільну вартість. Ба навіть є спеціальний сайт, на якому зібрані бізнеси, що приймають оплату в криптовалюті – BitcoinWide. Тут можна знайти потрібний товар чи сервіс по категоріях, по типу криптовалюти чи навіть на карті:

До речі, цікавий факт: у 2014 році Microsoft приймала біткоїни, але через нестабільність його ціни вони припинили їх приймання у 2018 році. Те саме трапилося й з ігровою платформою Steam. А якби тоді були стейбкоїни…

І що далі?

Стейблкоїни – це надійний і безпечний спосіб використання криптовалюти. Якщо прирівняти USDT до цифрового долара, то можна зрозуміти, що в його використанні немає нічого страшного і “сірого”. Сьогодні вже багато айтішників отримують зарплату в стейблкоїнах, за цифровий долар купується житло в Португалії і яхти в Монако. Стейбла стала не просто якоюсь новою модною монетою, а реальним способом розрахунків у різних сферах і нішах. А що вже й казати про пересилку грошей, трейдинг, зберігання та примноження активів і т.д. 

Сподіваємось, ця стаття дала тобі розуміння стейблкоїнів та як їх можна використовувати в повсякденному житті. А якщо потрібна порада як і де купити тезер з української картки або продати крипту в готівку – тобі на головну сторінку Obmify. У нас ти можеш порівняти сьогоднішній курс в різних обмінках, перевірити відгуки до кожного сервісу і зробити зважене рішення. Зичимо вдачі!

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Знайти найкращий курс Обрати напрямок