Підтримка

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.
Обрати напрямок

Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обмінюй безпечнo разом з нами.

Обрати напрямок
Вітаємо на Obmify.com! 
Обмінюй безпечнo разом з нами.

Як перевести в готівку біткоін в Україні?

Як перевести в готівку біткоін в Україні?

В Україні за останні роки став популярним криптовалютний ринок. Створено майданчик, і не один, де здійснюється продажа або купівля віртуальної валюти. Але важливо знати як правильно, швидко і безпечно здійснити виведення крипти.

У цій статті ми розкажемо про методи виведення криптовалюти, їх переваги і недоліки. Однією з найпоширеніших видів крипти є біткоін, на прикладі нього і розглянемо способи виведення крипти в готівку.

yak-perevesti-v-gotivku-bitkoin-v-ukrayini-3

Як перевести в готівку біткоін в Україні?

Способи виведення в готівку Bitcoin.

Для виведення біткоіна в готівку, в першу чергу, потрібно обрати метод, який буде найвигідніший. Таких методів існує декілька. Наприклад, через криптовалютну біржу, через обмінник на карту в гривні або біткоіні. Також для виведення готівки існують криптомати. Їх називають також крипто-АТМ або біткоін-АТМ.

Для обміну криптовалюти, в тому числі і біткоіна, створили телеграм ботів. За допомогою P2P-обмінника криптовалютні біржі пропонують можливість обміняти крипту в “Телеграмі” з допомогою ботів. Цей сервіс представляє собою посередника між тим, хто купує і тим, хто продає крипту. З ним досить легко і зручно перевести біткоін у фіатні гроші.

До переваг можна віднести схожість функцій з гаманцем, наявність фіатних валют і мінімальний час проведення операції.

Недоліками цього методу є не вигідний курс обміну, неоголошені комісії та відсутність штрафів для клієнтів, що скасували угоду.

У кожного з даних способів є свої переваги, але є і недоліки, деякі з них досить суттєві.

Розглянемо більш детально кожен із наведених вище варіантів.

yak-perevesti-v-gotivku-bitkoin-v-ukrayini-2

Як переводити в готівку біткоін через криптовалютну біржу?

Онлайн-сервіс, завдяки якому можна обмінювати (здійснювати купівлю/продаж) криптовалюти, в тому числі біткоін, називають криптовалютною біржею, або криптобіржа, біржа цифрових валют і т.п.

Краще обирати лідируючі криптовалютні біржі, оскільки вони працюють чесно і їх діяльність контролюють спеціально створені організації. Для початку потрібно обрати платформу, за допомогою якої, буде здійснюватися переведення в готівку, пройти реєстрацію і верифікацію (перевірку автентичності та достовірності наданих документів, підтвердження особи).

Щоб вивести криптовалюту через цей сервіс потрібно обрати один із варіантів.

Перший варіант це вибрати і купити фіатні гроші за допомогою спеціалізованого сервісу купівлі/продажу по курсу на момент здійснення операції. А вже потім вивести на карту свого банку, або банківським переказом. Виведення коштів доступне і на карту валютою якої є гривні.

Другим варіантом являється P2P (person-to-person з англ.“від людини до людини”). P2P – це обмін біткоінів за допомогою ордеру на обмін. Щоб застосувати метод P2P потрібно поповнити баланс біткоінами. Знайти покупця серед користувачів майданчику. Почекати допоки ордер буде виконано і вивести кошти на свою карту. Тобто користувач має знайти або самостійно створити ордер на обмін, біткоіна і дочекатися на його виконання.

Також можна створити криптовалютний гаманець і поповнити його баланс біткоіном або перевести в USDT. На сьогоднішній день є можливість розраховуватись як онлайн, так і офлайн криптовалютою. Також є банківська карта, до якої можна прив’язати крипто гаманець, не обмінюючи біткоін на гривню, або іншу готівкову валюту.

Переваги цього способу переведення коштів в готівку криптовалюти являється: швидкість, тобто виведення коштів займає зовсім мало часу, а продаж взагалі миттєвий. Комісії біржі, у порівнянні з іншими методами виведення, не значна. Можна підібрати найбільш вигідний курс. Лідируючі біржі мають декілька варіантів виводу, наприклад, на особисту карту або банківським переказом. Не складна і прозора система виводу. Висока швидкість зарахування коштів на банківську карту. А також великим плюсом є і наявність технічної підтримки, у разі виникнення питань, або складнощів.

Недоліками являється те, що багато бірж працюють лише з обраними системами грошових переказів. І відсутня можливість переведення коштів у деяку валюту. А також при поповненні свого балансу на обраній платформі можете сплачувати додаткову комісію. Проходження верифікації займе деякий час. Головним мінусом є те, що ордери створюють і виконують такі ж користувачі платформи, як і ви. А це означає витратити час на пошук потрібного ордеру і дочекатися того, кому підійде ваш.

yak-perevesti-v-gotivku-bitkoin-v-ukrayini-6

Як виводити біткоін на картку через обмінник?

Перевести біткоіни на картку через обмінник є одним із способів обміну криптовалюти на фіатні гроші.

Переваги:

  • Легкість використання. Більшість обмінників пропонують інтерфейс, що легко розуміти і використовувати, що робить переведення біткоіну на картку зручним процесом для багатьох користувачів;
  • Можливість використання більшості типів карт. Багато обмінників дозволяють переводити криптовалюту на різні типи карт.

Недоліки:

  • Високі комісії. Обмінники готівки часто встановлюють високі комісії за виведення коштів на картку, що може значно зменшити загальний обсяг грошей, отриманих користувачем;
  • Обмежені ліміти. Багато обмінників криптовалюти встановлюють обмеження на кількість коштів, яку можна вивести за один раз або за певний період часу.
yak-perevesti-v-gotivku-bitkoin-v-ukrayini-5

Як виводити біткоін в гривні через обмінник?

Також вивести біткоін в готівку можна через віртуальний обмінник для цифрових валют. Для цього потрібно обрати обмінник готівки з високим рейтингом позитивних відгуків, щоб не попасти на сайт створений шахраями і не втратити свої кошти. В обмінниках велике число заявок пул активів, через що можна миттєво вивести біткоін в гривню на карту. І після цього зняти готівку.

Алгоритм дій отримання готівки наступний. Обираємо надійний обмінник криптовалюти, вводимо потрібну суму біткоінів, вводим реквізити гривневої карти на яку потрібно вивести кошти. Після того, як операцію схвалять, кошти готівки надійдуть на гривневу карту. Але тут також є свої нюанси. Він полягає у виборі режиму обробки заявки. При обранні ручного режиму потрібно враховувати, що транзакція перевіряється оператором. При великій кількості вхідних заявок – це займе певний час. Але ризики виникнення збоїв, помилок і т.п. зводиться до мінімуму.

Обравши автоматичний режим час обробки зменшується до кількох хвилин, тому що виключає перевірку оператором. Але тим самим збільшуються ризики технічних збоїв.

Виходячи із вище перерахованого можна віднести до переваг те, що не потрібно створювати і шукати ордери. В автоматичному режимі обмін відбувається з великою швидкістю. І знайти надійний обмінник готівки, що виводить на гривневу карту, не складе труднощів. Головне звертати увагу на відгуки клієнтів, які вже скористалися конкретним обмінником.

Негативною стороною є те, що досить довгий час складає обмін в ручному режимі. Через збій, помилку або технічну проблему обмін може взагалі бути відмінений. А ще гірше, якщо біткоін взагалі зависне при проведенні операції зняття готівки. А також мінусом є і те, що не створили інструментів для регулювання обмінників. А це означає відсутність будь-яких гарантій.

yak-perevesti-v-gotivku-bitkoin-v-ukrayini-4

Як виводити біткоін в готівку через криптомат?

Також вивести біткоін в готівку можна з допомогою криптомата. Криптомати виглядають, як звичний для пересічних громадян банкомат, екран, купюроприймач. Через нього можна здійснити купівлю/продаж криптовалюти за фіатні гроші. Готівка також підходить для продажу або купівлі біткоіна у криптоматі.

Алгоритм продажу біткоіна і отримання готівки наступний. Потрібно натиснути кнопку “Зняти” або “Продати”, вказати бажану суму криптовалюти в біткоіні, яку потрібно вивести у готівку. Криптомат роздрукує квитанцію, де буде вказана електронна адреса гаманця, куди потрібно перевести біткоін. На чеку буде QR-код. Робите переказ криптовалюти на вказану адресу. Опрацювання заявки займе деякий час. Коли операція буде опрацьована, тиснемо кнопку “Погасити чек”. Відскановуємо QR-код і криптомат видає готувку на руки.

Перевагами такого способу отримання готівки є: обмін криптовалюти біткоіна на гривню здійснюється без подвійної конвертації і виведення готівки складає кілька хвилин.

Недоліки цього способу це: висока комісія за операцію купівлі/продажу криптовалюти і криптомати в Україні не поширене явище, чого не можна сказати про США.

В Україні криптомат або біткоін банкомат, поки що, встановлені в кількох містах: Дніпро, Одеса, Харків, Кривий Ріг, Львів, Полтава, Вінниця і звичайно Київ.

Створено спеціальну карту банкоматів Bitcoin – локації в Україні. Яку можна знайти в інтернеті. Дана інтернет карта надає можливість швидко знайти адресу по якій встановлений криптомат, якщо він встановлений у вашому місті.

yak-perevesti-v-gotivku-bitkoin-v-ukrayini-7

Чи оподатковується криптовалюта в Україні?

У 2023 році вступив у силу закон “Про віртуальні активи”, який легалізував біткоін та альткоїни. Регулює ринок віртуальних активів Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку та НБУ. У зв’язку з цим криптотрейдери в Україні повинні платити податки. Але лише за продаж, купівля крипти не оподатковується. Згідно Положення ст. 165.1 ПКУ (податкового кодексу України), де міститься вся інформація щодо доходів громадян які не підлягають оподаткуванню. Але продаж криптовалюти підлягає оподаткуванню, оскільки вважається, що звід цієї операції отримуються доходи. Тоді, як  купівля крипти не вважається джерелом отримання доходу. А тому і не оподатковується.

Податкова декларація подається за попередній рік до 01.05 поточного року. Податок за попередній рік потрібно сплатити до 01.08 поточного року. За несвоєчасну оплату чи подачу декларації послідують штрафи, а за ухилення від сплати можуть відкрити кримінальне провадження.

Підводячи підсумки вищевикладеного матеріалу, із зазначених способів виведення біткоіна в готівку в Україні, найбезпечнішим способом являється криптовалютна біржа і виведення готівки за допомогою криптомата. У кожного із цих способів є свої позитивні та негативні сторони. Потрібно вивчити доцільність кожного, беручи до уваги всі плюси і мінуси, підставляючи під свою ситуацію. Головне уважно розглянути всі аспекти виведення біткоіна в готівку. І розглянути кожен варіант детально, зважаючи на комісії, надійність і швидкість кожного з наведених варіантів.

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Знайти найкращий курс Обрати напрямок